| Pe înțelesul tuturor

28 August 2012

Ziarul de dimineaţă – 28 august 2012

AMD încearcă să îşi redreseze puţin situaţia şi să mai recupereze la capitolul vânzări faţă de Intel, astfel că taie din preţuri cu până la 20%. Teoretic Phenom II X4 965 ar trebui să coboare sub 400 ron, ceea ce l-ar face un best-buy. Rămâne totuşi problema consumului şi cantităţii mari de căldură degajată.

Îmbucurător chiar, noua serie AMD Vision pare să consume mai puţin ceea ce va atrage atenţia clienţilor, mai ales că e vorba de APU, ceea ce va duce consumul total al sistemului fără o placă video dedicată sub 100W în full load.

Surface deja începe să aibă concurenţă, Samsung anunţând lansarea unei tablete hibrid, cu procesor Intel, ce va beneficia de Windows 8 şi de întregul UI al acestuia.

Sony decide că aventura Optiarc pe piaţa unităţilor optice trebuie să se încheie, probabil nu mai este profitabilă şi sincer nici nu mi se pare de viitor, când memoria flash costa atât de puţin.

După apariţia RaspberryPi, ideea de mini PC a luat avânt şi acum găsim şi câteva modele bazate pe Android. Se pot folosi cu succes ca şi media-box ataşate la un TV pentru vizionat filme, poze, conectat prin HDMI. Considerând că îi poţi pune un card de 64 GB şi că are doar 8.8 x 3.5 x 1.2 cm îl poţi ascunde în spatele televizorului foarte uşor şi încap destule filme în el.

Trăim întro perioadă frumoasă pentru IT, în care se lansează componente cu consum cât mai mic, majoritatea producătorilor încercând să reducă consumul, căldura degajată în timp ce performanţele cresc. Totuşi, entuziaştii şi pasionaţii de OC vor găsi cu ce să folosească cei 1500W disponibili în noua sursă lansată de EVGA. Garanţia de 10 ani e un mare plus, preţul e pe măsură în schimb, dar ţinând cont că e full modulară, să spunem că merită banii această mică uzină.

Dacă tot vorbim de entuziaşti, o super placă video ca GTX 680 sigur va atrage atenţia. Vorbim de un model Point of View cu 4GB Vram, chipul fiind racit cu apa. Este clar ca este o implementare de top ce după cum se va vedea, face faţă cu brio la toate jocurile în Full HD menţinându-se rece.

No tags

RSS Feed

No comments yet.

Ai o parere?

«

»

Caută!

Copyright © ITinfo.ro
Home  |  Despre  |  Contact
Sugestii? contact at ITinfo punct ro