| Pe înțelesul tuturor

27 Iulie 2012

Ziarul de dimineaţă – 27 iulie 2012

Îmi este greu să mă abţin din a scrie despre Windows 8, dar hai să încerc.

GTX 660 Ti se pare că va fi lider detaşat pe piaţa plăcilor video. Singura diferenţă faţă de fratele mai mare GTX670 constă în lăţimea bus-ului de memorie, redus de la 256 biţi la 192. Atât. În rest aceleaşi frecvenţe, acelaşi număr de shadere, 1344 nuclee CUDA (în seria 5 nici nu puteai visa la aşa ceva) plus un consum relativ mic. Şi acest lucru va aduce încă un beneficiu, vor scădea preţurile la plăcile AMD. Nu pot decât să mă bucur!

Anul 2013 e posibil să fie un an memorabil pentru Linux. Presimt că numărul de useri va creşte consistent după ce va avea loc lansarea Windows 8. Motivele le detaliez în alt articol, sunt prea multe lucruri de zis.

De foarte mult timp nu am mai văzut un serviciu web atât de util ca Unroll.Me . Şi nu, inutilitatea de Facebook şi Twitter nu se pun. Vorbesc despre servicii web utile, şi nu folosite la pierderea timpului. Testat personal de mine, funcţionează perfect. Dar deocamdată e disponibil doar pentru Gmail.

Zvonurile anunţă un deces prematur pentru Microsoft Surface. La preţul ăla nu văd cum ar putea cumpăra cineva un Surface în locul unui iPad sau Nexus 7. Dar, se pare că totuşi preţurile au fost inventate mai măricele aşa pentru a fi siguri că nu cer după pre-comandă mai mulţi bani de la clienţi. Orice reclamă este reclamă.

Un răspuns clasic Microsoft: probleme de securitate? atunci nu mai folosiţi. Pe noi ne doare în MS-DOS.

ARM se joacă dea “poke the bear” cu Intel, care deocamdată nu insistă prea mult pe piaţa ARM pentru telefoane şi tablete pentru că o duce destul de bine pe restul segmentelor de piaţă. Problema este că Intel tot va avana şi în curând le vor da peste nas. Nu e prea bine să dai cu băţul în uriaşul care doarme.

No tags

RSS Feed

No comments yet.

Ai o parere?

«

»

Caută!

Copyright © ITinfo.ro
Home  |  Despre  |  Contact
Sugestii? contact at ITinfo punct ro