| Pe înțelesul tuturor

27 August 2012

Ziarul de dimineaţă – 27 august 2012

După cum probabil se ştie deja, Apple a câştigat procesul intentat Samsung, cei din urmă urmând să plătească aproape 1.05 miliarde de dolari. Dar mai este mult până la a şi primi acei bani. Urmează un apel, o rejudecare. Şi probabil se vor găsi nişte judecători care vor observa câteva din idioţeniile de brevete de invenţie ale Apple.

Printre brevetele de invenţie se află chestii inventate cu mult timp în urmă de Microsoft, cum ar fi acel pinch to zoom, pe care l-am văzut prima oară pe masa Microsoft. Acesta este doar 1 exemplu, şi poate fi urmat cu succes de cel în legătura cu iconurile cu colţuri rotunjite cu un background negru. Sincer, cred că marele vinovat pentru problema dintre Apple şi Samsung este biroul de înregistrari de brevete de invenţie din SUA.

Acum că cel puţin teoretic au rezolvat cu Samsung, e posibil să urmeze Google pentru că în mare parte probleme Samsung se datorau sistemului de operare Android căruia ei îi schimbau puţin interfaţa.

Se face cum se face şi războiul dintre Apple şi Samsung este în toi fix în apropierea lansării Windows 8, ceea ce poate doar să mă bucure pentru că eu chiar cred în succesul noilor telefoane şi tablete cu Windows 8, arată diferit, arată bine, nu vor fi controverse legate de brevete, şi cel mai important oferă un multi-tasking adevărat.

Trecând la Microsoft, avem aici nişte explicaţii pertinente şi de specialist în UI  chiar de la o româncă.

Altă problemă descoperită la Windows 8 este faptul că va trimite informaţii către Microsoft cu privire la orice aplicaţie instalezi ceea ce nu încântă deloc pe nimeni.

Închipuieţi că ai ieşit la o bere, de fapt mai multe, eventual şi un meci, întro zi toridă de vară. Să spunem că ai trecut deja prin vreo 5-6 beri ca un cuţit fierbinte prin unt, şi tot ce trebuie să faci ca să o comanzi pe următoarea este să apeşi pe nişte iconuri mici de pe un touchscreen. Ideea e bună, dar cred că au uitat că în acel bar se serveşte de fapt alcool.

No tags

RSS Feed

No comments yet.

Ai o parere?

«

»

Caută!

Copyright © ITinfo.ro
Home  |  Despre  |  Contact
Sugestii? contact at ITinfo punct ro