| Pe înțelesul tuturor

19 Noiembrie 2012

Vânzările Windows 8

La 20 de zile de la lansarea noului Windows 8 apar și primele reacții în legătura cu posibilul eșec.

Așteptările interne ale companiei se pare că nu prea au legătură cu lumea reală, mai ales din moment ce se așteptau să se vândă 4 milioane de copii în 3 zile, și s-au vândut doar 3 milioane în 4 zile ceea ce reprezintă aproape jumătate.

Dar, să fim serioși, Microsoft nu a avut niciodată un produs care să se vândă în disperare în primele zile ca produsele Apple. În schimb, încet încet, Windows 8 va ajunge pe toate calculatoarele întrun final, asta e legea upgradeului, că vrei că nu vrei. Așa s-a întâmplat cu Windows XP, cu Windows 7, așa se va întâmpla și cu 8.

Consider încă de neiertat faptul că au creat un sistem de operare pentru o piață inexistentă chiar și acum, cu atât mai mult în timpul dezvoltării: laptop-uri și desktop-uri cu touchscreen. Desigur, s-au vrut a fi niște vizionari și au sperat că piața va apărea ulterior. Dacă au făcut bine că și-au asumat riscul vom vedea probabil peste vreo 2 ani.

O analiza completă găsiți aici: Windows 8 Sales Well Below Projections, Plenty of Blame to Go Around.

RSS Feed

2 Comentarii - Vânzările Windows 8

Queeditch a scris pe 27 Decembrie 2012 , 00:30

Astia au informatii. Ei nu risca nimic. Intr-un an o sa fie multe dispozitive touchscreen pe piata, cam jumatate din piata existenta a notebook-urilor. Lumea e nebuna dupa noutate si ei stiu asta.

Iulian Nicu a scris pe 27 Decembrie 2012 , 01:34

E clar ca incet incet cu totii o sa avem in fata un touchscreen. A fost si inca este o predictie foarte riscanta din partea Microsoft.

Ai o parere?

«

»

Caută!

Copyright © ITinfo.ro
Home  |  Despre  |  Contact
Sugestii? contact at ITinfo punct ro