| Pe înțelesul tuturor

28 Noiembrie 2012

TP-Link TL-WR720N Review (poze reale)

Intrând de curând în posesia unui router wireless TP-Link TL-WR720N trimis de eMAG, am decis să îi fac și un review mai detaliat.

TP-Link TL-WR720N este un router wireless simplu, cât se poate de basic și ieftin. Costă doar 79 ron și oferă wireless la standardul 802.11n și 150mbps. Ca un mic minus ar fi că are doar 2 porturi LAN în loc de 4 ca de obicei. Dar, pentru un apartament este mai mult decât ai nevoie zic eu, dacă ai mai mult de 2 desktopuri în casă, ești un caz mai special. Probabil la asta s-au gândit și cei de la TP-Link. Antena este internă, ceea ce îi conferă și un aspect superb, demn de pus în bibliotecă, e clar că nu o să vrei să-l ascunzi. Vom vedea mai jos ce fel se comportă, mai ales antena internă.

Că să nu enumăr doar niște cifre ce probabil nu vor spune nimic, am ales să îl compar cu un router devenit legendă. Chiar dacă este învechit ca și tehnologie, este stabil și nu te lasă la greu. Este vorba despre Linksys WRT54GL. Are 2 antene, rulează Tomato, dar este limitat atât pe Wireless cât și pe LAN la doar 54mbps.

Test LAN pentru TP-Link TL-WR720N

Pentru testul de download am folosit un fișier de 1GB de pe un server al ISP-ului, care îmi garantează atingerea vitezei maxime, nefiind limitat decât de router. Se va observa diferența de viteză datorată limitării la 54mbps a lui Linksys și viteza superioară a lui TP-Link datorată standardului 802.11n.

Linksys WRT54GL – maxim 4,9MB/s

TP-Link TL-WR720N – maxim 9,6MB/s

La upload s-au comportat ambele la fel, ceea ce denotă o limitare de server nu de router, deci irelevant.

Test wireless pentru TP-Link TL-WR720N

Pentru wireless am folosit acelasi fisier de 1GB și am analizat și puterea semnalului prin apartament. Se va observa diferența de viteză datorată limitării la 54mbps a lui Linksys și viteza superioară a lui TP-Link datorată standardului 802.11n. Ca și stabilitate, ambele sunt egale, au rulat fără probleme torenți de la 3 calculatoare simultan. Uimitor totuși este că TP-Link TL-WR720N cu a lui antenă internă, are un semnal mai puternic decât Linksys WRT54GL cu 2 antene.

Linksys WRT54GL – maxim 2,7MB/s – semnal 4/5 – distanță 3 metri

TP-Link TL-WR720N – maxim 5,6MB/s – semnal 5/5 – distanță 3 metri

TP-Link TL-WR720N – semnal 4/5 – distanță 6 metri și 2 pereți de beton

Concluzii

Micuțul router oferă un semnal wireless puternic în ciuda antenei interne, și viteze demne de un router scump. Arată foarte foarte bine, pare construit din materiale de calitate, devine prin urmare o soluție de luat în seamă pentru un apartament de 2-3 camere pe care îl va acoperi lejer. Eu am rămas surprins de cât de bine merge și de stabilitate și primește 5 stele cu felicitări, mai ales când te gândești la preț. Vă las cu niște poze ale routerului wireless TP-Link TL-WR720N.


Title: TP-Link TL-WR720N Review (poze reale)
Reviewed by Danaila Iulian Nicu on Nov 28
Rating: 5.0
Summary: Intrând de curând în posesia unui router wireless TP-Link TL-WR720N trimis de eMAG, am decis să îi fac și un review mai detaliat.

,

RSS Feed

No comments yet.

Ai o parere?

«

»

Caută!

Copyright © ITinfo.ro
Home  |  Despre  |  Contact
Sugestii? contact at ITinfo punct ro