| Pe înțelesul tuturor

19 Ianuarie 2014

Review Rollei Youngstar 5MP

Această cameră, Rollei Youngstar 5MP, relativ nouă pe piaţă a fost folosită 2 săptămâni înainte de a scrie aceste rânduri.

Am cumpărat-o pentru a o folosi pe bicicletă pentru siguranţa proprie în cazul unor evenimente nefericite în trafic. Faptul că e fun să mai faci câte un filmuleţ când mai ieşi la o tură prin pădure, e un bonus interesant :)

Pachetul conţine pe lângă cameră o carcasă rezistentă la apă, și un suport pentru ea ce se poate practic fixa pe orice, cu niște plasturi adezivi, 4 la număr. Eu am montat-o pe cască, în felul asta filmează fix ceea ce vad și eu, și corpul propriu mai absoarbe din vibrații. Asta în contrast cu varianta montării pe ghidon de exemplu. Camera nu are stabilizare, deci o montare cât mai fixă ajută foarte mult.

Fiind destul de frig în perioada asta, am observat ca sunt anumite zile în care când ies din casă, se formează condens pe carcasă, și imaginea are de suferit, se vede puțin în ceață, și tonul culorilor devine mai rece. Din acest motiv anumite secvențe se vor vedea spre albastru așa… .

Apoi, noaptea, culorile capătă o tonalitate mai caldă, spre roșu, ceea ce e ok, se vede mai bine decât dacă ar fi rece, după cum se poate vedea și pe clipuri.

Un detaliu important este faptul că are un mod de filmare tip mașină, în care face clipuri de câte 5 minute, și rescrie când se termină spațiul. De asemenea, ecranul stă stins în acest mod de filmare, pentru a economisi baterie.

Cu toate că am cerut detalii de la producător(aparente german) în privința filmării în timp ce se alimentează, am primit răspuns că da, se poate.

 

We can gladly advise you that it is possible to use the cam while being charged.

Însă având camera în mână și folosind ori cablul USB la calculator – se conectează ca și cititor de carduri sau ca webcam – ori un încărcător de priza, nu se poate. Urmează să încerc cu un power bank, pe ideea că voltajul este undeva la 3,7V ca și acumulatorul, și nu 5V. Vom vedea. Am contact din nou producătorul, și după 4 emailuri, încă nu mi s-a răspuns.

Ca și timp de filmare, pe modul mașină, cu ecranul stins, am filmat maxim 70 de minute, în timp ce producătorul spune că ține maxim 90 de minute, deci e absolut ok, decent. Vorbim de 2 acumulatori legați în serie, de câte 220mAh. Asta e o veste bună! Pentru că se poate desface, trage cablul afară, și atasă un acumulator 18650 Li-ion, ce dispune de cel putin 2400mAh, și atunci timpul de înregistrare va fi destul, vorbim de 7 ore aproximativ.

Oricum, pe un card de 8GB spune că încap cam 105 minute. În realitate, intră cam 80 de minute. Deci camera cu acumulatorul cu care vine, se potrivește la fix cu un card de 8GB.

Videouri filmate cu ea se pot vedea pe site-ul DouaRoti.com, pe care l-am făcut special pentru viitoarele filmări de la ture.

În concluzie, camera merită cei 270 ron, mai ales când e vorba de siguranța persoanală, în prețul e mic pentru un action camera care își face treaba cel puțin decent. O recomand oricui.

Vă las mai jos cu niște poze.

, ,

RSS Feed

No comments yet.

Ai o parere?

«

»

Caută!

Copyright © ITinfo.ro
Home  |  Despre  |  Contact
Sugestii? contact at ITinfo punct ro