| Pe înțelesul tuturor

26 Ianuarie 2013

Review ochelari Gunnar Optiks Vayper Onyx

Gunnar-Optiks-Vayper-Onyx-1După cum vă spuneam aici, am intrat cu greu în posesia unei perechi de ochelari Gunnar Vayper Onyx. După ce i-am folosit cât am putut timp de puţin mai mult de o lună cred că pot trage nişte concluzii.

Spuneam că i-am folosit cât am putut. Nu am mai purtat ochelari niciodată şi a fost oarecum greu să mă obişnuiesc să îi pun la ochi când mă aşez la calculator. Din cauza asta am avut zile în care abia seara îmi dădeam seama că nu am purtat ochelarii. Păcat!

La capitolul materiale şi construţie, ochelarii Gunnar Vayper Onyx excelează. Nu pot să testez calitatea lentilelor, poate doar peste vreo 2 ani de şters lentilele o să pot spune că da, au avut un strat protector de calitate. În schimb rama este super! Nu ştiu din ce material este construită, dar este puţin maleabilă, dar nu se îndoaie permanent, deci oferă loc de manevră. Pentru braţe s-au folosit cele mai simple balamale ever, ceea ce le face şi interschimbabile. Dar cred că au mers pe mecanismul ăsta pentru simplitate şi rezistenţă. Am văzut destule rame clasice de ochelari de vedere la care primul lucru care s-a stricat au fost balamalele (sau cum s-or fi numind la ochelari :) ).

Metalul este foarte bine finisat, nu are muchii tăioase. La fel şi plasticul de pe terminaţiile braţelor, la fel destul de maleabile. Per total, chiar dacă nu au forma clasică ce coboară după urechi, se ţin foarte bine de cap, fără să deranjeze. Nici măcar după 12 ore nu am simţit nevoia să îi dau jos pentru că m-ar durea tâmplele.

Din punct de vedere fizic este clar că au fost construiţi cu simţ de răspundere, nu am nici un minus de dat. Chiar dacă scrie made in china pe ei :)

Dar parcă nu i-am luat să vad cât de bine sunt construiţi, nu? I-am luat să îi port cu speranţa că mă vor ajuta în lupta ochilor mei cu monitoarele.

Trebuie să recunosc faptul că a durat aproape o săptămână să mă obişnuiesc cu ei. Din cauza micii dioptrii de +0.2 am avut ceva dureri de cap, şi probabil din acelaşi motiv am avut ochii foarte uscaţi la început. Dar asta doar pentru că mi-am dat seama că nu prea clipeam din cauza noii senzaţii. Este exact ca atunci când te doare piciorul şi şchiopătezi ca să îl fereşti, dar se tranformă întro dereglare a mersului pe termen lung. După ce m-am obişnuit însă totul a evoluat spre bine.

Chiar şi după prima seară de purtat, de fapt a doua zi dimineaţă am observat că m-am trezit cu ochii mult mai curaţi, fără tone de puchini (exagerez pentru efect). Şi de atunci aşa e în fiecare dimineaţă. Ochii nu mai lăcrimează, spasmele muşchilor din jurul ochilor s-au redus, nu mă mai doare capul, nu mai stau încruntat. Per total totul este mai bine, totul se vede mai bine.

Când îi pui la ochi ai senzaţia că vor modifica nuanţele culorilor, din cauza tentei galbene. Dar după maxim 10 secunde nici nu mai observi diferenţa. Totul devine mult mai calm, poţi să stai cam cu 10-20cm mai departe de monitor datorită dioptriei, contrastul este mărit şi claritatea atinge noi niveluri, necunoscute până atunci. Dacă îi dai jos în schimb, o să te simţi ca şi cum monitorul tau tocmai s-a înarmat cu ceva arme din Left4Dead şi tot ce vrea este să-ţi scoată ochii.

Ca şi concluzie nu pot decât să îi recomand oricărui programator sau gamer înrăit. Poate nu veţi observa diferenţe mari la început, dar este o formă de protejare a ochilor pentru viitor. Vă las cu nişte poze.

, , ,

RSS Feed

6 Comentarii - Review ochelari Gunnar Optiks Vayper Onyx

Andrei a scris pe 12 Martie 2013 , 10:48

Salut, cum se sterg lentilele ce solutie se foloseste?
Ms

Iulian Nicu a scris pe 12 Martie 2013 , 10:53

Eu folosesc soluții de la magazinele de optică medicală, și se șterg perfect. Am încercat pe ochelarii prietenei mai multe variante de șervețele de prin magazine, și nimic nu șterge mai bine decât o soluție și cârpa specială din optica medicală.

De obicei la ochelarii de vedere se recomandă spălarea cu apă și săpun, dar din ce am citit peste tot despre Gunnar, nu scrie nicăieri că s-ar putea spăla așa. S-ar putea să fie o chestie de marketing să le cumperi soluțiile lor, dar nu se știe.

NICIODATĂ să nu îi ștergi pe uscat, întotdeauna cu o soluție, pentru că altfel particulele de praf de pe ei îi vor zgâria serios straturile protectoare, și în maxim 6 luni o să se vadă niște defecte serioase.

Ciprian a scris pe 15 Martie 2013 , 14:17

Salut. Cum sunt ochelarii dupa ce i-ai purtat mai mult? Ma batea si pe mine gandul sa imi iau unii pt computer eye wear, probabil modelul Edge. Te ajuta la ochi sau efectul initial s-a estompat. Ma cam dor ochii zilnic in calc 10-12 ore

Mihai D a scris pe 20 Decembrie 2013 , 15:00

Nu mai vii cu niste pareri dupa un an de folosire…
Tare as fi curios la o pereche, dar inca nu sunt hotarit.

Iulian Nicu a scris pe 20 Decembrie 2013 , 17:54

La un an de la folosire am numai cuvinte de lauda. Au rezistat pana acum cu toate ca nu am avut grija de ei in mod special, asa firavi cum par, sunt destul de rezistenti se pare. Cu ochii nu mai am probleme, e mult mai bine. Si zi de zi la lucru sunt foarte folositori, cum ziceam, totul se vede mai bine. Parerea mea e ca au meritat banii cu varf si indesat.

Diana a scris pe 28 Decembrie 2013 , 22:40

Buna, as vrea sa-mi cumpar o pereche de ochelari pentru protectie calculator.
Imi poti spune de unde i-ai cumparat pe acestia?
Multumesc

Ai o parere?

«

»

Caută!

Copyright © ITinfo.ro
Home  |  Despre  |  Contact
Sugestii? contact at ITinfo punct ro