| Pe înțelesul tuturor

29 Mai 2012

Review laptop Lenovo G570GT (poze reale)

Ca să ne înţelegem de la început, acest review nu este o înşiruire a caracteristicilor pe care le puteţi citi aici. Se vrea a fi doar o părere subiectivă despre laptop-ul Lenovo G570GT.

Business

Aspectul exterior este unul sobru, destul de solid, ce nu tinde să îţi fure ochiul, astfel putând fi scos din geantă pe orice birou fără să te facă să roşeşti de ruşine. Plasticul folosit este solid, nu flambează, nici la tastatură, nici la display. Finisare fără colţuri ascuţite, tăioase, de calitate pe scurt, peste orice MSI şi Acer pe care am pus mâna în categoria asta de preţ.

Singurul minus îl reprezintă pentru mine plasticul lucios folosit la rama pentru display, plastic ce e folosit doar acolo. Nu pot să înţeleg de ce unii producători se încăpăţânează în a folosi acest tip de plastic. Măcar dacă l-ar folosi peste tot. Dar nu, îl folosesc la o singură componentă, un capac, ceva.

În practică

L-am folosit la job în jur de 3 săptămâni. Asta a însemnat Firefox(+20 taburi), Notepad++, Photoshop, Total Commander, Winamp şi altele deschise în acelaşi timp, cu interfaţa Aero activată. Deci multi-tasking destul de intens pentru procesorul Intel SandyBridge Celeron B800 cu care a venit echipată versiunea Lenovo G570GT. Pot să spun doar că s-a descurcat onorabil, chiar peste ce aveam acasă la desktop (Intel E6500 OC). Nu am avut timpi morţi, chiar şi Photoshop mergea decent, poate puţin sub un AMD HD4650. Aşadar placa video integrată şi-a făcut treaba foarte bine pe partea de Office. Doar site-urile cu flash din greu (gen GSP) îl îngenunchiau.

Harddisk-ul încăpător de 320GB, memoria de 2GB suficientă pentru Windows 7 x64, şi un display absolut superb au făcut acest laptop prietenul meu cel mai preţuit timp de 3 săptămâni.

Nu vă aşteptaţi să zboare, nu este i5 sau i7, dar este cam tot ce poţi avea nevoie ca programator sau user Office.

Mici detalii importante

Are cea mai silenţioasă tastatură pe care mi-am aşezat degetele vreodată. Pur şi simplu nu se aude, mai tare se aud încheieturile mâinilor decât tastele. Şi mai e şi full numeric pe deasupra.

Nu are leduri supărătoare, doar câteva albe şi fade, care nu îţi scot ochii pe întuneric. Porturile USB sunt dispuse cu cap, şi anume nu în partea dreaptă jos unde te-ar încurca la folosirea unui mouse extern (un mare defect observat la multe laptopuri).

Vine cu un singur sticker, cel de la Intel. Atât. Fără tot felul de stickere cu configuraţia şi alte chestii absolut inutile.

Concluzii

Îl recomand cu căldură oricui are nevoie de un laptop simplu, care să işi facă treaba, cu un aspect serios şi materiale de calitate. Mă tot gândesc de ceva timp la acest review, şi încă nu îmi vine în minte nici un motiv pentru care să nu îl recomand. Lenovo G570GT chiar m-a impresionat, mă aşteptam la 3 săptămâni de calvar, de lucru îngreunat de un laptop lent, dar s-a comportat surprinzător de bine.


Title: Review laptop Lenovo G570GT (poze reale)
Reviewed by Danaila Iulian Nicu on May 29
Rating: 5.0
Summary: Aspectul exterior este unul sobru, destul de solid, ce nu tinde să îţi fure ochiul, astfel putând fi scos din geantă pe orice birou fără să te facă să roşeşti de ruşine.

, , ,

RSS Feed

2 Comentarii - Review laptop Lenovo G570GT (poze reale)

Gecko a scris pe 10 Octombrie 2012 , 21:57

Salut,
Sa sti ca pe baza review-ului tau m-am hotarat sa cumpar acest laptop.
Considerentele mele au fost cele enumerate si de tine si pretul foarte mic.
Nu ma intereseaza gaming-ul si stiu ca in zilele noastre “investitia” in tehnologie e cea mai proasta posibila dar in acelasi timp am nevoie de laptop doar sa-mi fac treaba. Singura diferenta e ca a aparut versiune GT cu Intel Celeron B820 care e mai bun, tot la pret f mic.
Ma bazez pe afirmatiile tale “este cam tot ce poţi avea nevoie ca programator sau user Office” si cu “un display absolut superb”.

Toate bune !

Iulian Nicu a scris pe 11 Octombrie 2012 , 01:33

@Gecko: Mă bucur ca te-am putut ajuta. Sper să fii la fel de mulţumit de el ca şi mine, mai ales că ai şi 200Mhz în plus :)

Ai o parere?

«

»

Caută!

Copyright © ITinfo.ro
Home  |  Despre  |  Contact
Sugestii? contact at ITinfo punct ro