| Pe înțelesul tuturor

30 Mai 2012

Review laptop Acer Aspire 5349-B812G32Mnkk (poze reale)

Din nou, caracteristicile laptop-ului Acer Aspire 5349-B812G32Mnkk le găsiţi aici. Pe mine mă interesează ce fel se comportă, nu ce scrie că poate face şi că ar trebui să facă.

Exterior cu bune şi rele

Pot să spun că arată în mare fel. Zici că e un laptop business scump. Culoare frumoasă, textură, formă … absolut superb. Cu atât mai mult având în vedere că este un laptop entry-level, cam cel mai ieftin de pe piaţă cu display de 15.6″. Butonul de pornire şi partea de deasupra tastaturii iarăşi arată foarte frumos. Din păcate cam aici se termină laudele cu privire la exteriorul acestui Acer Aspire 5349-B812G32Mnkk.

Plasticul folosit este decent, peste medie ca şi calitate, fără colţuri tăioase, frumos modelat. Dar, este subţire, flambeaza peste tot pe unde poate. Capacul de la display cred că flambeaza cam 1cm ca şi diferenţă, ceea ce e mult, foarte mult. Se mai apasă şi pe lângă touchpad, dar modul în care face display-ul e un mare minus.

Tastatura mi se pare foarte ciudată. Îmi lasă impresia că apăs pe nişte ciuperci, cu o pălărie pe un picior. Distanţa mare dintre taste (vezi pozele) şi baza tastaturii provoacă şi un nivel mai ridicat de zgomot, ca nişte clickuri, la lovirea dintre plastice. În aceeaşi distanţă presimt că în timp se va aduna muuuuult praf, va intra pe sub taste foarte uşor, şi vor bloca tastele chiar. Aşadar, tastatura, un minus destul de mare. Măcar e full numeric.

Interiorul promite

Cu Windows 7 x64 rulează foarte bine. Nu sacadează, nu se blochează, nici măcar când instalezi câteva programe în paralel şi mai şi dezarhivezi ceva şi navighezi şi puţin pe net cu Firefox. Per total, s-a comportat conform aşteptărilor. Care aşteptări erau destul de mari după review-ul laptop-ului Lenovo G570GT.

După experienţa asta, pot să declar cu mâna pe inimă că acest Intel Celeron B815 este perfect pentru un laptop office, şi mult peste ce oferă AMD: C-60, E-300, E-340. Consumă şi foarte puţin şi placa video integrată redă video FullHD la 1080p fără probleme. Face tot ce ai nevoie, repede şi bine.

Bateria m-a ţinut 4 ore şi 7 minute în modul office cu luminozitatea la minim, şi aproape 2 ore uitându-mă la un film 720p. Ceea ce e foarte bine, ţinând cont că bateria nu e chiar mare, şi laptop-ul prin urmare e destul de uşor.

Concluzii

Nu mi-ar fi ruşine să îl scot din geantă la o întâlnire de afaceri. Aspectul exterior este superb, şi pozele nu îi fac cinste, pe viu arată şi mai bine decât se vede în poze. Funcţionează impecabil, chiar şi video FullHD. Consumă foarte puţin, ceea ce îl face întradevăr portabil. Dacă ar fi avut şi o tastatură decentă şi un plastic puţin mai gros, l-aş fi clasat deasupra laptop-ului Lenovo G570GT, care deocamdată rămâne clar în faţă.

Vă las cu nişte poze făcute de mine. Consider că întotdeauna o poză făcută de un om normal, neprelucrată pe calculator sau modificată, şi fără un studio profesional de fotografie cântăreşte mai mult în faţa unui posibil cumpărător, dar fiindcă iluminarea este cea pe care o va avea şi persoana respectivă când îl va folosi (doar nu o să-l folosească în vreun studio iluminat perfect). De asemenea, se vede şi praful care se va aşeza inevitabil pe el.

Va urma în curând şi un ghid practic despre cum se face un upgrade de memorie RAM la laptop-ul Acer Aspire 5349-B812G32Mnkk.

Later edit: tutorialul pentru upgrade de memorie


Title: Review laptop Acer Aspire 5349-B812G32Mnkk (poze reale)
Reviewed by Danaila Iulian Nicu on May 30
Rating: 4.0
Summary: Aspect exterior foarte plăcut, performanţe peste aşteptări, dar cu mici minusuri.

, , ,

RSS Feed

No comments yet.

Ai o parere?

«

»

Caută!

Copyright © ITinfo.ro
Home  |  Despre  |  Contact
Sugestii? contact at ITinfo punct ro