| Pe înțelesul tuturor

5 Decembrie 2013

Review HTC Windows Phone 8x

htc-windows-phone-8xDupă ce timp de 2 ani am fost un fan al Android, printro întâmplare am ajuns în posesia unui Nokia Lumia 520 cu Windows Phone 8. Nu am avut nici un Android high-end, dar nu despre asta vorbim aici, încerc să evit categoria celor care își dau salariul pe 2 luni pe un telefon.

Prin mână pentru folosire de lungă durată mi-au trecut un Samsung Galaxy Mini 2, un Samsung Galaxy Gio, un Vodafone Smart II (Alcatel V860) si alte câteva trecător (Galaxy Young, S Plus, SII Plus, S3). Deci doar telefoane din categoria medie cel mult. Toate păreau că se descurcă decent, nesimțind nevoia unui telefon mai puternic. Și le folosești și te obișnuiești cu ele. Toate până când timp de vreo 2 ore m-am jucat cu un Nokia Lumia 520, care este dacă nu mă însel cel mai ieftin telefon cu Windows Phone 8. După ce m-am jucat cu el, m-am întors la Gio al meu, și atunci am realizat ce mare e diferența. Al meu părea lovit de cel mai mare LAG posibil. A fost atât de șocantă diferența încât o săptămână mai târziu am dat comanda de un HTC Windows Phone 8x (o să-i zic HTC 8x mai departe).

Ajuns la noul meu telefon, l-am folosit timp de o săptămână, în timp ce Gio al meu cu Android 4.2.2 a stat frumos în sertar. Astăzi tocmai ce l-am repornit pentru a face curățenie în el pentru a-l da mai departe. Am pierdut zeci de minute uitându-mă prin el și încercând să-mi dau seama ce a pățit de merge așa greu. Nimic. Doar că atât de mare ese diferența de viteză între cele 2 sisteme de operare. Poate insit prea mult, dar nu știu cum altfel să vă fac să înțelege-ți măcar ca idee care e diferența.

Revenind la telefon, acest HT 8x pare a fi un Nokia Lumia 920 aproximativ. Specificațiile le puteți găsi sau le-ați găsit deja pe zecile de siteuri disponibile. Dimensiunea de 4,3 inch mi s-a părut perfectă pentru manipularea cu o singură mână, nici prea mic, nici să-ți cadă din mână în timp ce încerci sa scrii ceva cu degetul mare.

Materialele folosite dau impresia unui telefon highend, foarte bine închegat. Faptul că nu se poate schimba bateria nu m-a făcut sa refuz telefonul, deoarece au trecut foarte mulți ani de când am schimbat bateria vreounui telefon folosit. De obicei ori nu îl păstrez destui ani încât să se ajungă acolo, ori efectiv nu a fost nevoie, bateria ținând încă destul. Lipsa posibilității de a adăuga un card nu prea m-a afectat, cei 16GB interni zic eu că sunt de ajuns. Nu am de gând să văd seriale întregi în format 720p ca să am nevoie de mai mult.

Ledul pentru starea bateriei de sub difuzor este absolut genial! Nu prea i-am dat importanță, dar este foarte folositor. Poți să arunci un ochi rapid, fără să trebuiască să butonezi, ca să știi dacă telefonul s-a încărcat, sau dacă e pe moarte.

Alt feature pe care am zis că nu-l voi folosi vreodată a fost camera frontală, care e specială, are un unghi lărgit. Dar în câteva zile s-a dovedit foarte utilă. Făcând poze părinților prin oraș (în vizită), am dorit la un moment dat să facem și o poză cu toții. Nu era nimeni prin zonă, așa că am luat frumos telefonul, da pe camera frontală și făcut lejer poză cu mană proprie la 4 persoane zâmbitoare. Camera de la fostele telefoane ar fi facut maxim la 3 persoane, chinuit așa. Pozele cu camera din spate mi se pare foarte bune, având în vedere prețul telefonului. Blitzul este puternic si face față cu brio întunericului. Doar la capitolul video am ceva de reproșat: stabilizarea video e ceva mai slabă decât la Nokia Lumia 520. Atât, de filmat ca și calitate e foarte bine.

După ce am văzut cu ochii mei live un Nexus 4 cu faimosul Gorilla Glass 2 ce s-a făcut praf la capitolul display după ce a căzut de la aproximativ 70cm de pe o bancă pe ciment, nu l-am mai considerat o caracteristică importantă în alegerea unui telefon. Dar acum, folosindu-l zi de zi, declar cu mâna pe inimă că face toți banii. Nu rămân amprente, nu se zgârie la cea mai mică atingere, nu mai e nevoie de folie. Totuși, telefonul HTC 8x are niște puncte sensibile, care prevăd că la o cădere similară cu a Nexusului 4 de mai sus va duce la același rezultat. La o presiune medie pe partea de plastic din carcasă din jurul ecranului, se vede cum flexează ecranul. Dar, cu puțin noroc și o husă din gel, va trăi fericit până la adânci bătrâneți.

La capitolul audio, difuzorul de pe spate este foarte bun, cel mai bun din ce am auzit până acum la un telefon. Tare, clar, plin. Când vine vorba de căști, intră pe fir acel beats audio, un așa zis feature. Declar cu mâna pe inimă că e un scam ordinar. Când nu e activat, se aude ca și cum equalizerul ar fi dat pe medii și ceva înalte, cam ce ar obține un puști de 6 ani dacă l-ai pune să-ți regleze sonorul :). Imediat cum activezi beats, se aude absolut normal, cum se aude și la Nokia Lumia 520, poate, poate, un strop mai bine. Adica se aude normal în contextul asta.  Am testat cu aceleași căști pe ambele telefoane, diferite modele și tipuri de căști (Philips, Pioneer, Lenovo, Panasonic, ce aveam prin casă). Dar, acest normal, trebuie să recunosc că este superb. Ca și volum o să spun că este prima oară când am dat la maxim folosind niște căști in-ear și efectiv ascultam cu frică, să nu-mi dăuneze, să nu-mi spargă timpanele sau ceva. Ceea ce este: Waw!

Cam astea sunt chestiile ce țin de telefonul în sine. Mai departe restul de avantaje și dezavantaje țin de sistemul de operare și fiecare decide dacă merită sau nu. Deci legat de Windows Phone 8 vor urma de serie de articole, precum și o rubrică specială pentru aplicații pentru acest sistem de operare, pentru că sincer, aici are destul de mult de suferit. Mare parte din vină pentru aplicații o poartă Microsoft, că na, doar nu era să facă o treaba bună pe toate planurile. Dar întrun fel, tot Microsoft, prin restricțiile impuse oferă utilizatorilor un sistem de operare rapid. Eu am mers pe ideea că degeaba pot eu să umblu pe foldere shared de pe calculator sau să mă uit pe Sopcast la TV, atâta timp cât nu pot folosi cum trebuie telefonul tocmai la a da telefoane rapid și fără probleme. Dar mai multe voi povesti altădată.

Ca și concluzie, declar că atât Nokia Lumia 520 cât și HTC Windows Phone 8x merită banii cu vârf și îndesat. Dacă ar fi să aleg din nou, aș face același lucru, banii jos pentru HTC 8x. Asta e tot ce pot spune, și cred că e cel mai bun argument.

 


Title: Review HTC Windows Phone 8x
Reviewed by Danaila Iulian Nicu on Dec 5
Rating: 5.0
Summary: După ce timp de 2 ani am fost un fan al Android, printro întâmplare am ajuns în posesia unui Nokia Lumia 520 cu Windows Phone 8.

, ,

RSS Feed

No comments yet.

Ai o parere?

«

»

Caută!

Copyright © ITinfo.ro
Home  |  Despre  |  Contact
Sugestii? contact at ITinfo punct ro