| Pe înțelesul tuturor

14 Decembrie 2011

Review boxe Genius SP-HF2020 (poze reale)

Genius-SP-HF2020-2Boxele Genius SP-HF2020 sunt oarecum noi pe piață, mai puțin cunoscute de lume, dar, după cum vom vedea, o alegere foarte bună, în ciuda prețului. Această frază a fost pentru cei ce încă au dubii și nu au timp să citească un review.

Lemn și 2.0

Nu sunt vreun cunoscător când vine vorba de muzică și boxe, dar știu cum ar trebui să se audă niște boxe cât de cât bune. Incintele din lemn fac exact ceea ce ar trebui, dau o căldura și o naturalețe sunetului, o vibrație ce va atinge frecvența oricărui iubitor de muzică live. Pe bune, muzica prinde viață, îți încântă simțurile cum doar o orchestră live o face. De asemenea sunetul simplu, direct, stereo lasă senzația unui sistem HiFi scump, de calitate.

Descriere puțin înșelătoare

Din poze, descriere, ai zice ca are 3 woofere, deci bass destul. Are 1 tweeter pentru înalte ce face față cu brio și redă aceste frecvențe cu o fidelitate de invidiat. Dar cele 3 woofere nu se ocupă doar de bass. Primul woofer se ocupă de medii, nu cred că primește frecvențe sub 100Hz. Dar celelalte 2 woofere se ocupă doar de joase, ce-i drept doar până la 50Hz,  dar este destul.

Trecând de la sistemul 2.1 cu subwoofer ce cobora până la 20Hz, trebuie să recunosc că se observă diferența între joase. Dar totul a durat vreo 2 melodii cred. După, n-am mai dus lipsa subwooferului, deloc! Cele 2 boxe Genius acoperă foarte bine gama de frecvențe din orice melodie.

Caracteristici și minusuri

Boxa dreaptă, ce conține și amplificatorul, are puțin peste 3kg, iar cea stângă undeva la 2kg.  O telecomandă luată în derâdere de mulți din cei ce au mai făcut reviewuri la sistemul SP-HF2020. Telecomanda este mică, face exact ceea ce trebuie, și asta fără să îți ocupe jumătate de birou. Așa trebuie să fie o telecomandă!

Cei 60W RMS sunt suficienți pentru un apartament și fac față lejer unui mini-party. Lemnul are un aspect de mahon frumos, boxele se potrivesc pe orice birou sau în orice bibliotecă. Controlul volumului e puțin enervant: dacă dai la minim, și apoi mai apeși o dată pe minus, ca să treci iar pe sunet, trebuie să apeși de 3 ori pe plus. Probabil este un fel de protecție, dar încă nu i-am găsit rostul. Și schimbarea volumului în orice direcție se face groi, controlul fiind digital. Nu poți să învârți potențiometrul în continuu, trebuie să aștepți câteva zecimi de secundă să se aplice noul volum, și tot așa. Enervant la început, dar după câteva zile m-am obișnuit.

Ca să rezolv și confuziile legate de dimensiuni: 115 x 407 x 144 mm (WxHxD). Deci au cam 41cm înălțime.

Cele 3 setări pentru equalizer se dovedesc foarte utile când sunt conectate la un DVD Player de exemplu, sau orice altceva decât un calculator cu un player special pentru muzică. Pentru mine personal, varianta “Deepbass” face toți banii.

Concluzii

Sub 400RON nu se găsește o variantă mai bună pentru un sistem 2.0 decât acest Genius SP-HF2020. Eu am dat 329RON de la Flanco. Poate doar second hand, cât despre noi, chiar nu se poate, am căutat destul. După ce le-am folosit câteva zile mă declar plăcut surprins de aceste boxe. Aveam ceva dubii dacă vor merita banii, dar, își merită banii cu vârf și îndesat. Eu mă bucur că le-am ales!


Title: Review boxe Genius SP-HF2020 (poze reale)
Reviewed by Danaila Iulian Nicu on Dec 14
Rating: 5.0
Summary: Oarecum noi pe piață, mai puțin cunoscute de lume, dar, după cum vom vedea, o alegere foarte bună, în ciuda prețului. Aceasta frază a fost pentru cei ce încă au dubii și nu au timp să citească un review.

, , , , , ,

RSS Feed

7 Comentarii - Review boxe Genius SP-HF2020 (poze reale)

Adrian a scris pe 2 Ianuarie 2012 , 15:20

Dar sunt variante mai bune. Edifier R1900T II, la 350 RON, care sunt cu multe peste Genius-urile astea. Doar ca nu au telecomanda. Ar mai fi fost si Microlab Solo 4/5/6. Si as fi curios sa vad crossover-ul din ele, daca au asa ceva.

Iulian a scris pe 2 Ianuarie 2012 , 15:42

@Adrian: Boxele respective le găsești doar dacă ești cunoscător în materie de scule profesionale, și e foarte posibil să fie mai bune decât Genius SP-HF2020. Legat de Microlab Solo 4/5/6/7, eu am căutat 3 săptămâni și am găsit doar SH, puțin lovite sau zgâriate și tot așa. Eu inițial aș fi vrut niște Solo 6C, dar am sunat peste tot și nu am găsit pe stoc deloc. Noi nu se mai găsesc.

Adrian a scris pe 2 Ianuarie 2012 , 16:08

Incet, incet o sa se raspandeasca Edifier, mai ales ca Microlab nu prea se mai gaseste. Alea de mai sus sunt mai bune si decat Solo 6…
http://www.pcgarage.ro/boxe/microlab/solo-6c/

Iulian a scris pe 2 Ianuarie 2012 , 16:19

E bun link-ul, dar nu are finalitate. Pe pagina de contact se găsește informația:
“Momentan NU preluam comenzi online sau telefonice . Magazinul in anul 2011 are activitatea suspendata. Multumim pentru intelegere .”

Deja începeam să mă gândesc cu regret :)

Adrian a scris pe 2 Ianuarie 2012 , 16:31

Pai daca ai inceput cu regretele…

http://www.pcgarage.ro/boxe/microlab/solo-3c/

Mihai a scris pe 11 Decembrie 2012 , 17:43

Are intrare pentru casti?

Iulian Nicu a scris pe 11 Decembrie 2012 , 17:45

Nu, sunt gândite ca boxe HiFi pe care le pui lângă TV, deci nu ai avea nevoie în mod normal de ieșire pentru câști. Se pot vedea în poze toate ieșirile și intrările.

Ai o parere?

«

»

Caută!

Copyright © ITinfo.ro
Home  |  Despre  |  Contact
Sugestii? contact at ITinfo punct ro