| Pe înțelesul tuturor

23 Februarie 2014

Poveste cu ninja

ninjaSecţiunea Black View din XtremPC, numărul 66.

Pentru cei ce nu cunosc secţiunea respectivă, aş vrea să spun că toate faptele sunt fictive şi toate asemănările cu realitatea sunt pur întâmplătoare.


Poliţistul John Doe patrula în maşina sa Ford Crown Victoria vopsită în tradiţionalele culori alb şi negru pe colţul dintre bulevardul Figueroa şi strada Cireşei numită local Cherry Street, undeva în spatele Centrului Expoziţional Staples.

Patrularea se reducea la îngurgitatul unei gogoşi cu glazură şi uitatul ocazional pe geam. Era ora 3 noaptea şi nu se întâmpla nimic interesant. Ceva mai înainte două prostituate începuseră să se păruiască, dar renunţaseră înainte ca situaţia să se încingă foarte tare.

Brusc, John tresări şi îşi aţinti privirea către centrul expoziţional. Aparent, pe lângă zidul unui pavilion se strecurau trei mogâldeţe întunecate. Înjurând printre dinţi, John Doe se dădu jos din maşină, scoase lanterna şi bastonul şi porni pe urmele lor. Ar fi putut să jure că erau nişte afurisiţi de fani Star Wars care vroiau să se strecoare într-una din săli pentru a asista ilicit la premiera filmului. Avea boală pe ei încă de când în liceu fusese poreclit Chewbacca de un grup de colegi pasionaţi de film, care sesizaseră că avea o pilozitate la fel de bogată ca şi personajul omonim din Star Wars.

Astfel că nu ezită să îi atragă atenţia uneia dintre mogâldeţe cu un baston peste ceafă. Mogâldeaţa scoase un icnet apăsat şi făcu o întoarcere bruscă însoţită de un şuierat metalic. John Doe simţi o senzaţie de arsură de-a lungul pieptului, după care sesiză cu uimire că priveşte lumea de la orizontală, căzut fiind la pământ, fără să îşi aducă aminte cum ajunsese acolo. Împingând cu o mişcare fluidă katana înapoi în teacă, ultimul dintre cei trei ninja zise pe un ton dispreţuitor:

– American nătâng!

Asta în japoneză, fireşte, rezultând în sunetele pe care le-ar scoate cineva care se îneacă cu un guguloi de mămăligă fierbinte plin cu lame Gillette.

Undeva în centrul expoziţional, cocoţaţi pe o pasarelă, camuflaţi cu tricouri negre trase peste cap, stăteau trei fani Star Wars, care pândeau însă altceva decât lansarea celui mai aşteptat film din seria lor preferată. Undeva sub ei, într-un stand imens, preşedintele companiei Mircosoft, Gill Bates, îşi pregătea angajaţii pentru prima zi a expoziţiei E3 – Electronic Entertainment Expo, când urmau să dezvăluie publicului noua lor consolă de jocuri BoxX 360.

– Este un moment de cumpănă în istoria divertismentului electronic, glăsui Gill profetic. Ţin să vă reamintesc că vom avea în stand un singur prototip real al consolei, toate celelalte sunt machete. Prototipul va fi adus într-o maşină blindată, în fiecare dimineaţă, de un pluton din Legiunea Străină, şi este preluat seara. Sau cel puţin aşa va crede toată lumea. De fapt, adevăratul prototip va fi adus într-o geantă de umăr de către Isabella, aici de faţă, fostă angajată a serviciului secret din Vatican şi acum şeful securităţii pentru proiectul BoxX 360. Toate aceste măsuri extraordinare au fost luate pentru că există bănuieli că rivalii noştri de la compania Ynos vor să ne saboteze lansarea şi chiar să fure prototipul. Dar sunt sigur că prototipul este în mâini bune, nu, Isabella?

Isabella, un înger blond care probabil că inspirase multe gânduri păcătoase pe străzile Vaticanului, aprobă din cap. Luke, unul dintre cei de pe pasarelă, mai făcu o ultimă poză cu aparatul său foto digital Ynos (pură coincidenţă) şi le spuse celorlalţi doi:

– Tipa aia Isabella este o gagică trăsnet. Aş lăsa-o să pună mâna pe sabia mea laser.

Ceilalţi doi îl priviră uimiţi.

– Metaforic vorbind, se corectă Luke. Dacă nu vă las pe voi să puneţi mâna pe ea, nu las pe nimeni.

Nimeni nu ştia că sabia laser inscripţionată cu iniţialele BMF, cu care fusese dotat Samuel L. Jackson în timpul filmărilor la Episode III, dispăruse la un moment dat şi trebuise să fie înlocuită. După unele modificări, cum ar fi introducerea unui proiector laser verde industrial de 35MW în mânerul care constituia în esenţă sabia, aceasta devenise piesa de rezistenţă din colecţia de fan a lui Luke.

Singurul moment în care fusese activată, din greşeală, dăduse naştere unui lanţ de consecinţe dezastruoase. Raza extrem de concentrată trecuse prin peretele subţire al casei lui Luke ca prin brânză şi apoi prin geamul casei de vizavi, unde făcuse o gaură de dimensiunile unei creion în fundul unui doberman care asista pasiv la o tranzacţie de droguri. Poliţa a avut mari dificultăţi în a identifica participanţii, chiar şi organizaţi pe bucăţi componente.

Se putea spune, deloc metaforic, că sabia laser a lui Luke era foarte lungă. Dar subţire.

Parcarea subterană a Centrului Staples era în mare parte goală, astfel că ecouri lugubre se răspândeau la fiecare pas pe care Isabella îl făcea pe tocurile cui de 20 de centimetri. Pe umărul stâng avea agăţată geanta Prada de cumpărături în care se găsea consola BoxX 360, care era mai grea decât părea la prima vedere.

În momentul în care mai avea trei paşi până la maşină, din colţurile umbrite ale garajului se desprinseră trei ninja care o încadrară într-un triunghi ameninţător.

– Geanta, dacă vrei să trăieşti, sugeră cel aflat direct în faţă, completând cu un gest nerăbdător din mâna înmănuşată.

Isabella zâmbi.

– Va trebui să vii să o iei, este destul de grea.

Neîncrezător, ninja făcu totuşi un pas înainte.

Ceilalţi doi îl imitară. Isabella îşi scoase geanta de pe umăr şi o întinse în faţă ţinând-o de barete. Ninja întinse mâna. În momentul următor, Isabella pivotă pe piciorul stâng şi făcu o voltă cu geanta care îl pocni în figură pe ninja din faţă, continuă devastator cu capul următorului şi apoi, după un elan de 180 de grade, îl băgă direct în comă pe cel de-al treilea şi ultimul. Dar deja primul îşi revenise din şoc şi atacă fulgerător, lovind-o cu piciorul în piept. Isabella se împletici câţiva metri în spate şi se izbi sec de o maşină, după care căzu la pământ. Unul dintre ninja înşfăcă sacoşa care căzuse la pământ, iar celălalt scoase cu o mişcare fluidă sabia din teacă şi şuieră printre dinţii deterioraţi:

– Sayonara, darling!

Pusă într-o situaţie de viaţă şi moarte, Isabella fu nevoită să recurgă la o tactică specială rezervată doar agenţilor secreţi ai Vaticanului: începu să se roage.

Chiar dacă nu mai era afiliată la respectiva organizaţie, metoda funcţionă infailibil. Din capătul celălalt al garajului, o rază verde parcurse instant distanţa până la figura înfofolită a atacatorului ninja, se plimbă niţel în derută scoţând fum, după care îi perforă învelişul ochiului, fierbând într-o fracţiune de secundă conţinutul.

Ninja urlă dramatic pe limba lui.

– Aşa Luke, se auziră încurajări, use the force!

Profitând de slăbiciunea inamicului, care răgea cuprins de dureri feroce, Isabella îşi veni în fire şi decise să nu fie un bun catolic şi să nu ierte. Aşa că îl apucă de boarfe pe ninja şi aplică un Mutzunachi-Geri ca la carte, aruncându-l peste umăr. Ninja avu prezenţa de spirit să se dispenseze de sabie, scăpând ca prin minune de o autoînjunghiere. Din nefericire, căzu fix pe botul unei maşini dotate cu o emblemă în formă de vârf de suliţă. Ieşită în afară. Rezultatele fură destul de neplăcute, aşa că vă voi scuti de detalii.

– Eşti în regulă? o întrebă Luke pe Isabella. Îmi pare rău, dar cred că celălalt ninja a fugit cu prototipul BoxX.

Isabella aprobă din cap cu o figură tristă.

– Hei, dar nu vă faceţi griji, prototipul BoxX este în siguranţă, se auzi vocea lui Gill Bates de undeva din spate. Isabella era doar o momeală. O capcană în interiorul capcanei. Ha-ha-ha, ce-mi plac jocurile astea diabolice!

După figura Isabellei se părea că nu prea era la curent cu planul secret. Zâmbind ghiduş, Luke îi întinse sabia laser, semnaliză discret din cap către Gill Bates şi îi ură entuziast:

– Forţa fie cu tine!

, ,

RSS Feed

No comments yet.

Ai o parere?

»

Caută!

Copyright © ITinfo.ro
Home  |  Despre  |  Contact
Sugestii? contact at ITinfo punct ro