| Pe înțelesul tuturor

6 Noiembrie 2012

La Sovata

Secţiunea Black View din XtremPC, numărul 39.

Pentru cei ce nu cunosc secţiunea respectivă, aş vrea să spun că toate faptele sunt fictive şi toate asemănările cu realitatea sunt pur întâmplătoare.


Unde face Nicu armata

Ordinul de încorporare l-a surprins pe Niculae Merinos ca un ecran albastru în Windows XP: a venit pe neaşteptate, avea puţin text neinteligibil şi i-a întrerupt discuţia pe mIRC cu prietenii. Niculae a acceptat resemnat vestea, la fel cum de-a lungul timpului acceptase imperturbabil să i se extragă amigdalele, să fie uitat pe peronul gării din Constanţa când părinţii se întorseseră în 1994 de la mare şi să fie uscat în bătaie la un meci de suporterii echipei cu care ţinea în fond chiar şi el. Aşa că şi-a luat la revedere de la prieteni, a oftat că nu are şi o prietenă de la care să îşi ia la revedere şi şi-a făcut bagajele.

>>>Fast forward

Cazarma din Sovata era o clădire dărăpănată care mirosea a mucegai. Camera în care fusese repartizat Niculae avea vreo treizeci de paturi, dar grupul cu care ajunsese acolo nu număra nici măcar două duzini de tineri tunşi chilug. Nu dură mult până să afle că toţi împărtăşeau aceeaşi pasiune pentru CounterStrike, ca şi pentru jocuri şi calculatoare în general. Atmosfera deveni destul de animată până ce în cameră îşi făcu apariţia sergentul Marcel Gheonoaie. Să stai în aceeaşi încăpere cu sergentul Marcel Gheonoaie este ca şi cum te-ar trage curentul în tren: înţepeneşti fără să ştii de ce. Aşa că îşi lansă discursul de primire unor figuri împietrite.

– Răcani, numele meu este Marcel Gheonoaie, dar puteţi să îmi spuneţi dom’sergent. Slujba mea este să fac bărbaţi adevăraţi din voi şi o să fac asta fie că vreţi sau nu. Ba chiar aş prefera să vă împotriviţi, pentru că mi s-ar părea mai amuzant. Are cineva vreo întrebare?

Visarion Lumină ridică firav o mână:

– Dom’sergent, aveţi idee unde aş putea să îmi bag şi eu laptop-ul, să mă conectez la net?

Pe faţa lui Marcel Gheonoaie trecu un fior, ca atunci când sub maroniul murdar al unei mlaştini se mişcă nevăzută, ameninţătoare, o reptilă feroce.

<<<Flashback

Deşertul ardea mocnit sub picioare. Pe atunci membru în Legiunea Străină şi cunoscut sub numele de “El Diable”, Marcel Gheonoaie nu se simţea deloc ca acasă, chiar dacă era cald ca în iad. Greutatea expertului în comunicaţii pe care îl căra îi cocoşa spatele şi picături de sudoare îi alunecau de pe frunte şi sfârâiau când atingeau nisipul. Erau singurii doi supravieţuitori ai unui grup trimis să fure o listă secretă cu agenţi din vila unui terorist.

– Gata, poţi să te opreşti, veni răguşită vocea. Suntem în zona de acoperire a satelitului. Lasă-mă jos şi porneşte laptopul. Va trebui să transmiţi lista centrului din Londra.

– Eu? De ce eu? Nu e treaba ta asta? se răsti Marcel Gheonoaie la el. Asta cam aşa era. Ei erau acolo doar pentru protecţie. John Johnson-nu-ştiu-cum era însărcinat cu găsitul listei şi transmiterea ei. John Johnson îi aruncă o privire agonică.

– Ţi-aş aplauda inteligenţa, dar după cum poţi vedea… NU MAI AM MÂINI!!!! Aşa că atât cât mai sunt în viaţă să pot să îţi explic, deschide naibii calculatorul şi uploadează lista prin satelit, pentru că altfel nu mai primeşti nici un ban. E clar?

Argumentul financiar păru să îl convingă pe Marcel, care extrase laptopul din rucsacul expertului în comunicaţii şi apăsă la rând pe toate butoanele până ce în cele din urmă ecranul dispozitivului se aprinse şi ceva dinăuntru începu să bâzâie. John Johnson tuşi cavernos şi apoi începu să îi dea indicaţii.

– Aşteaptă să pornească sistemul, dă dublu clic pe icon-ul cu antena de satelit, scrie “Eagle4″ la numele utilizitorului, “20031979“ la parolă şi după ce se conectează apasă pe butonul “Upload files” şi selectezi lista cu terorişti de pe dischetă.

– Stai aşa, stai aşa, mormăi transpirat Marcel, dublu ce?

Deşertul rămase tăcut.

>>>Fast Forward

-Aţi văzut cum a trecut Visarion prin perete? şopti Şerban Şerbet. Şi aţi văzut unde i-a băgat laptop-ul?

Cineva aruncă cu o gheată în el.

– Taci naibii din gură! Vrei să mai facem trei ture de deal?

– Băieţi, se auzi altă voce, am un algoritm pentru procesarea mesei de seară. Dacă vreţi, vă costă o ţigară.

De data asta zburară mai multe ghete.

– Bine, bine, zise autorul, sună cam aşa. For carne în tocană, eat carne. For păr în tocană, delete păr. If zgârciuri plus cârpe plus păr > 75% din tocană then skip dinner.

>>>Fast Forward

– Astăzi vom simula situaţii de luptă reale, răcni în stilul său caracteristic dom’sergent. De exemplu, tu, soldat Romeo Capră, dacă inamicul s-ar găsi în coliba de pe dealul din faţa noastră, ce ai face?

– Să trăiţi, eu aş lăsa NPC-urile să se ducă înainte şi în timp ce inamicul îi măcelăreşte m-aş furişa prin spate şi aş arunca o grenadă înăuntru.

Jap! se auzi răsunător.

– Ce NPC-uri, mă, filfizonule? Ce-s alea NPC-uri? E vorba de soldaţi ca şi tine! Vrei să îi trimiţi la moarte sigură? 200 de flotări! Într-o singură mână! Cu mine în spinare! Dobitocule! Visarion, tu ce-ai face?

Cu gâtul într-un guler ortopedic, cu o mână în ghips, sprijinit de doi camarazi, Visarion sughiţă anemic:

– Să trăiţi, pun mâna pe AK-47 şi trag prin perete că e subţire şi trece ca prin brânză. Am văzut eu în CounterStrike.

Şi acestea fiind zise, îşi trase arma de pe umăr, o sprijini pe ghips şi trase tot încărcătorul prin peretele colibei.

Jap! se auzi, după care gâtul lui Visarion scoase un zgomot ciudat.

– Bă soldat, tu ştii mă, dobitocule, cât costă gloanţele? Un încărcător costă mai mult decât mâncarea ta pe două săptămâni. Dar nu-ţi fă griji, pentru că acolo unde o să ajungi când termin cu tine n-o să mai ai nevoie de mâncare. Niculae Merinos se apropie ezitant şi îi şopti ceva la ureche sergentului.

– Ce-ai zis, mă? trâmbiţă Marcel. O venă îi pulsa stroboscopic la tâmplă.

Niculae încuviinţă.

– Şi acuma zici? urlă sergentul şi porni la goană spre colibă.

– Domnu’ colonel, sunteţi în regulă? Domnu’ colonel!

, ,

RSS Feed

No comments yet.

Ai o parere?

«

»

Caută!

Copyright © ITinfo.ro
Home  |  Despre  |  Contact
Sugestii? contact at ITinfo punct ro