| Pe înțelesul tuturor

3 Decembrie 2012

Cum să te uiți la TV fără un TV Tuner

Dacă ai un abonament de televiziune digitală așa cum oferă mai toți providerii acum, atunci mai mult ca sigur ai în casă și un receiver. Eu am unul de la RDS, un Humax RM-G01, dar asta e mai puțin important. Orice receiver cu ieșire pe RCA este bun. În caz contrar ai nevoie de un tuner TV.

Cea mai ieftină variantă pentru a vedea canalele TV cu ajutorul receiverul o reprezintă o placă de captură. Atâta timp cât nu ai un receiver HD și nu ai pretenții la calitate HD, atunci ai nevoie de cea mai ieftină placă video. Orice placă video duce 720×576 pixeli, deci o calitate mai mult decât decentă chiar și pentru un monitor de 23 de inch.

Având în vedere că momentan am o placă de bază ce nu are un slot PCI x1, classic, am avut opțiunile foarte limitate. Adică nu pot să pun un tuner intern relativ ieftin, și nici o placă de captură internă. Singura opțiune a mea a fost o placă de captură externă, pe USB.

Am căutat prin țară o variantă ieftină și am găsit 1 bucată Logilink VG0001, dar a doua zi când am vrut să dau comanda, se vânduse. Așa că am trecut pe sursele internaționale și am dat comandă pe ebay.co.uk și am cumpărat cea mai ieftină variantă de EasyCap, pe care am dat cam 27 ron. La momentul acesta cea mai ieftină variantă costă 42 ron. Vorbim doar de produse din UE sau UK.

Am început de curând să dau comandă doar de produse din UE, pentru că timpul de livrare este foarte mic, adică în a 4-a zi, produsul este la mine.

M-am ales cu un produs identic cu cel de la PCGarage, doar că sub alt brand, așa cum obișnuiesc să facă multe firme asiatice.

Ca și conectare, placa de captură am folosit-o doar pentru semnalul video, pe când semnalul audio l-am dus pe Line In direct în placa de sunet. Așa este cel mai simplu, mai ales din moment ce nu multe softuri știu să folosească ca sursă busul PCI în locul unei intrări de la placa de sunet.

Pentru vizulizare există multe variante, doar toate sunt concentrate pe captură, pe înregistrare, pe când eu vroiam doar să ma uit la semnalul video primit practic. Cea mai la îndemână soluție este VLC. Este foarte simplu de folosit: meniul Media -> Open Capture Device (Ctrl+C), se selectează de la Video Device: SMI Grabber Device, la Audio se selecteaza Line In și click pe Play. Asta e tot! Am pus la download un fișier playlist pentru VLC care face exact ce am spus mai sus, vine cu setările preselectate, doar deschide VLC și redă semnalul video.

Astfel că în loc să dau peste 100 ron pe un TV tuner extern și să schimb canalele tot din receiver, am reușit să reduc costul la 27 ron obținând aceeași funcționalitate. Vă las cu câteva poze cu placa de captură și cu niște screenshoturi să vedeți cum se vede.

, , ,

RSS Feed

4 Comentarii - Cum să te uiți la TV fără un TV Tuner

Zodrac a scris pe 4 Decembrie 2012 , 21:49

OFF Topic: Daca tot ai receiver ca al meu, spune-mi te rog daca ti-a cerut sa-i faci update si daca da cum ai reusit sa-i faci c-al meu da o eroare si acolo crapa.

Iulian Nicu a scris pe 4 Decembrie 2012 , 23:09

@Zodrac: da, și al meu a cerut update în urmă cu 2 zile, și i-am permis, m-am gândit că nu are cu ce să îi dăuneze. În schimb, nici nu observ vreo diferență, așa că poți sta liniștit și fără.

Dacă ai nevoie de ajutor, spune-mi te rog ce eroare dă, poate te pot ajuta.

Boris a scris pe 14 Decembrie 2012 , 00:51

“Cum să te uiți la TV fără un TV Tuner” E un titlu cam fara sens…ma uit la TV si fara tuner de asta ii spune TV 😛
Cum sa te uiti la TV prin calculator fara tuner…asta are ceva mai mult sens.

Iulian Nicu a scris pe 14 Decembrie 2012 , 00:53

@Boris: ai dreptate să știi. Cred că am stat vreo 2 ore încercând să găsesc titlul potrivit și se pare că tot nu am nimerit 100% =))

Ai o parere?

«

»

Caută!

Copyright © ITinfo.ro
Home  |  Despre  |  Contact
Sugestii? contact at ITinfo punct ro