| Pe înțelesul tuturor

1 Decembrie 2012

Cum să scapi de paginile create de WordPress

Se știe că WordPress crează un post “Hello World”, o pagină Sample-page și un comentariu standard la orice install. Ceea ce nu e prea deranjant când faci un site. Problema este supărătoare atunci ai dea face cu un site ce implică WordPress Network, și fiecare user ce îți va crea un site va avea acele posturi.

Așadar am decis să pun codul care șterge automat cele 3 elemente din orice sub-site nou creat întrun plugin numit Network – Clean New Site. Își face treaba în liniște, fără excepții.

Ce-i drept același cod ar fi funcționat și în fișierul functions.php dintro temă folosită pe site, dar la un WordPress Network, temele sunt cred cea mai mare variabilă, și nu te poți baza pe aceeași temă mereu, trecând peste faptul că nu e tocmai corect.

Codul e simplu, la obiect și va suferi modificări în curând pentru a permite și alte setări.

function clean_new_site( $blog_id)
{
switch_to_blog($blog_id);
wp_delete_post( 1, true );
wp_delete_post( 2, true );
wp_delete_comment( 1, true )
restore_current_blog();
}
add_filter('wpmu_new_blog','clean_new_site');

Singura instrucțiune este să downloadați arhiva și să dezarhivați în folderul plugins al wordpressului.

Aștept și comentarii și eventual idei cu ce ar putea să conțină viitoare interfață de administrare.

, , , , , , , ,

RSS Feed

2 Comentarii - Cum să scapi de paginile create de WordPress

Dorothea a scris pe 8 Decembrie 2012 , 18:40

Interesant 😀 Totuşi paginile alea create la instalarea WordPressului sunt doar vreo 2-3 la număr. Nu ştiu dacă e nevoie să rulezi un script când poţi să apeşi de câteva ori pe butonul de delete. 😀

Iulian Nicu a scris pe 8 Decembrie 2012 , 18:56

Da, dar nu e pentru WordPress normal, că e clar ca nu are rost, e pentru WordPress Network, unde ca Super Admin, de multe ori nu vrei ca userii să aibă acele pagini. De asta l-am și făcut ca și plugin. De exemplu, un client vroia să folosească un WordPress Network pe post de director de Apps pentru Android, iOS, și practic trebuia eliminat din start conținutul creat ca sample de wordpress și creată o pagină specială pentru App la fiecare sub-site creat.

Ai o parere?

«

»

Caută!

Copyright © ITinfo.ro
Home  |  Despre  |  Contact
Sugestii? contact at ITinfo punct ro