| Pe înțelesul tuturor

14 Noiembrie 2012

Cronica unui oraș virtual

Secţiunea Black View din XtremPC, numărul 40.

Pentru cei ce nu cunosc secţiunea respectivă, aş vrea să spun că toate faptele sunt fictive şi toate asemănările cu realitatea sunt pur întâmplătoare.


Sau realitatea bate câmpii. Din nou

Este ceva în neregulă cu varianta mea de SimVille 4. Încă de când am instalat jocul şi am început să creez primul oraş, meniurile au început să o ia razna şi oraşul meu virtual a început să se dezvolte singur, în direcţii pe care producătorii jocului nici măcar nu şi le-au imaginat. Evoluţia oraşului nu a putut fi replicată pe calculatorul niciunuia dintre prietenii mei şi totul a revenit la normal după câteva zile astfel încât aceste rânduri sunt singurele mărturii ale unor manifestării stranii, irepetabile, dar foarte interesante.

În primul rând, cea mai evidentă schimbare era cea de grafică. Faţă de capturile de ecran jocul meu arăta mult mai real, ajungând uneori să semene cu un film. Urmând moda veridicităţii, evenimentele din joc tindeau din ce în ce mai mult să semene cu cele reale, făcându-mă uneori să mă întreb dacă SimVille nu se conecta cumva în secret la Internet şi adapta evenimente care chiar se petrecuseră în realitate.

De exemplu, la un moment dat, consilierul pe probleme de sănătate m-a avertizat că există o problemă cu cei care urinează pe străzile oraşului. Cum opţiunea de a instala toalete publice lipsea cu desăvârşire, am decis să ofer sume din banii municipalităţii pentru cei care aduceau poze cu indivizi surprinşi urinând în locuri publice. Măsura a făcut mai mult rău decât bine, pentru că locuitorii din oraşul meu virtual au început să îşi fotografieze prietenii în exerciţiul funcţiunii, ceea ce mă lăsa şi cu banii luaţi şi cu oraşul mirosind ca staţia de metrou Piaţa Romană. Aşa că am pus o taxă pe urinatul stradal şi toată lumea s-a potolit imediat.

Următorul incident ciudat a fost un conflict care a pornit de la un Internet Cafe în care se juca CounterStrike: două grupuri de jucători s-au bătut cu picioarele proprii şi cu picioare de scaune în timp ce o mulţime de curioşi bătea din palme. Din moment ce poliţia bătea pasul pe loc, le-am bătut şi eu obrazul cu degetul tăindu-le din salariu. Aşa că ei s-au hotărât să-i bată pe cei ce tulburau liniştea publică şi ca să nu spună că au bătut drumul degeaba, i-au caftit şi pe privitori. S-a lăsat cu o bătaie generală şi consiliul municipal a hotărât interzicerea jocurilor electronice în locuri publice. Concluzia a fost că un turist străin a fost prins jucându-se Tetris în parc pe telefonul mobil şi a fost bătut preventiv până ce a ajuns să bată la poarta Raiului.

Apoi lucrurile au început să o ia razna de tot pe fondul întregii tensiuni nervoase. Un grup de femei grupate în organizaţia “Unreasonable Women” au demonstrat în felul lor împotriva războiului din Irak: au scris “No War” cu trupurile lor pe un deal din vecinătatea oraşului. Iniţiativa a atras ce-i drept atenţia, mai ales pentru că una dintre participante, Mercedes Ramirez, o coafeză de 54 de ani, a făcut tetanos de la un capac de bere ruginit şi a decedat, nu înainte de a câştiga un milion şi jumătate de dolari la loterie. În ciuda pericolelor evidente, aceste evenimente au început să se repete, numărul de participante fiind din ce în ce mai mare. Nu s-au mai înregistrat victime, cel puţin în rândul lor. Din păcate, Martin Scorsese, un poştaş care trecea cu bicicleta pe lângă un alt deal pe care demonstrantele desenaseră cu trupurile lor simbolul păcii “flower power” a deviat brusc şi a căzut într-un şanţ rupându-şi mâna stângă, clavicula, două coaste şi o adeverinţă de veteran de război.

Datorită mişcării de dezgolire pacifiste, barurile din oraşul meu virtual au înlocuit cocktailul “Sex on the Beach” cu cocktail-ul “Peace on the Beach”, denumire care a fost înţeleasă greşit de cei care aveau o vezică slobodă, ceea ce a dus în final la plaje impracticabile. Nudismul în scopuri nobile a continuat, muncitoarele de la Apaca protestând pe dealurile de la Politehnică împotriva închiderii fabricii. Mesajul “Petre Roman, noi vom fi aici mereu pentru tine” a avut ca efect suspendarea cursurilor în Politehnică şi blocarea circulaţiei în cartierul Militari.

Bulgărele de zăpadă metaforic al nudismului a început să se rostogolească acumulând din ce în ce mai mulţi susţinători până ce în cele din urmă într-o adevărată avalanşă de protestatari s-a revărsat în centrul oraşului, cerând abrogarea legii fumatului în locuri publice, într-un acces de generozitate, i-am gazat pe toţi. Printre ei se afla şi game designerul de la Duke Nukem Forever, astfel că nu vă aşteptaţi ca jocul să apară prea curând. Ah, nu vă aşteptaţi oricum? Hmmm…câtă risipă de gaz…

, ,

RSS Feed

No comments yet.

Ai o parere?

«

»

Caută!

Copyright © ITinfo.ro
Home  |  Despre  |  Contact
Sugestii? contact at ITinfo punct ro